maanantai 18. helmikuuta 2008

Olin hallituksessa

Tuossa alempana on pari vastaesitystä. Toinen näyttää olevan kahteen kertaan. Lie kompuutteri luokitellut asian niin tärkeäksi, että tuplasi esityksen.
Kumpikin esitys kaatui tietenkin äänestyksessä. Se oli etukäteen tiedossa, kun tietää nykyisen tohmajärveläisen päätöksenteko kulttuurin. Jotta siitä ei enempää.
Käsitykseni mukaan tilaajajohtajan valinta tässä vaiheessa meni hallituksen toimivallan ulkopuolelle valtuuston päätöksestä johtuen. Asia on ilmeisenjuridinen.
Kunnanjohtajan virkavapaus vastaesitykseni perustui lähinnä menettelyyn, jolla työnantajan pitäisi suhtautua esimiehenä ja vastuullisena kuntalaisille virkamiesten ajankäytöstä ja työpanoksesta tehtävään, johon virkamies on määrätty ja palkattu. Asia on mielestäni päätettäväksi harkinnan varainen, mutta näen sen myös poliittisena.
* * *
Olen pyöritelty monenlaisessa myllyssä. Jotkut kohdalleni tulleet jauhatukset tuntuvat asiattomilta.
Kunnanhallituksen kokouksiinkin olen yrittänyt valmistautua ennakkoon. Koetan tutustua esityslistaan ja asioihin ennakkoon. Kovalla työllä ja harkinnalla olen silloin tällöin saanut kirjallisen esityksen kokouksen käsiteltäväksi.
Vastaanotto on pääasiassa ylenkatsovaa. Kirjallinen esityskin jää oman esitykseni varaan. Muita se ei juuri kiinnosta, ehkä omaa "porukkaani" lukuun ottamatta.
Ihmettelen miten kunnanhallituksen jäsenet oivaltavat saman asian vastustamisen niin nopeasti, jonka kehittämiseen esitykseksi asti vie minulta tuntimääriä. He lukematta paperiani.
Kirjasin itselleni kunnanjohtajan virkavapaus vastaesityksestäni saamani palautteen. Mausteeksi muille ja itselleni opiksi: Nolo esitys, ei mielekäs, ei asiallinen, ei tarvitsisi ottaa huomioon, päättömäksi tulkittava, liirumlaarum, outo esitys, erottamisesta kysymys, ei tarvitsisi hyväksyä tämmöistä vastaesitystä.
Minä tein vastaesityksen, jonka voi tuosta kuka hyvänsä lukea. En tehnyt vastaesitystä arvosteltavaksi, vaan vaihtoehdoksi päätösesitykselle. Hyvään kokouskulttuuriin kuuluu puolustaa omaa kantaansa, ei epäasiallisesti haukkua toisen esitystä. Tohmajärveläinen kokoustaminen kulkee näköjään nykyisin kummallisilla poluilla.
Omaa työmotivaatiota kohottaakseni julkaisen kirjoittamiani puheenvuoroja ja kannanottoja blogissani. Tällä kertaa julkaisen myös palautteen.

1 kommentti:

eräs joka just heräs kirjoitti...

miten nuo äänestykset meni? kuinka monta ja ketkä kannattivat vastaehdotuksia, olis mielenkiintoista tietää