maanantai 1. joulukuuta 2014

Kirkostako pitää erota?

No, vapaassa maassa voi tehdä senkin. Itse en kuitenkaan eroa kirkosta eduskunnassa tehtyillä päätöksillä. Suhteeni kirkkoon pohjautuu ns. isien uskoon. Jos he ovat hyväksi katsoneet olla kirkon jäseniä, niin oman suhtautumiseni kirkkoon pohjaan siihen enemmän kuin eduskunnassa päätettävään avioliittolakiin. Lopullisen kantani lakiin ja kirkkoon yritän ratkaista omassa harmaassa päässäni.
Mikkelin tuomiokapitulin kanssa olen keskustellut viime aikoina kirjeiden välityksellä. Olen nähnyt oman seurakuntani päätöksen teossa haparointia. Jopa tarkoituksellista toimintaa, joka yrittää sivuuttaa tärkeimmän päätöksenteko foorumin. Kirkkovaltuuston. Tulevaisuus näyttää mitä mieltä tuomiokapituli on asiasta.
Jos jotain ratkaisuja suhteessa kirkkoon joudun tekemään, teen sen  oman seurakunnan tapahtumien perusteella.
******
Merja Mäkisalo-Ropponen poistui eduskunnasta avioliittolaki äänestyksestä. Poikkeuksellista menettelyä, joka herättää keskustelua. Enemmän menettelyä kohtaan kuin siihen kannattaako avioliittolakia vai ei.
Merja Mäkisalo-Ropponen on itse kiinnittänyt huomiota menettelyynsä enemmän kuin julkinen media. Mitä se kertoo? Ilmeisesti sitä, ettei kenelläkään ole oikein lopullista kantaa menettelyyn.
Monet näkevät ratkaisun sellaiseksi, että mikä sopii tavalliselle ihmiselle, ei sovi istuvalle kansanedustajalle. Edustaja on valtuutettu tekemään myös ikäviä päätöksiä. Näiden ikävien päätösten tekoa poliitikot kutsuvat vastuun kannoksi.
Nähtäväksi jää mitä äänestämättömyys vaikuttaa tuleviin eduskuntavaaleihin ja Mäkisalo-Ropposen menestykseen niissä. Antaako menettely ääniä enemmän vai vähemmän. Samasta asiasta jouduttaneen vielä äänestämään tällä vaalikaudella uudestaan. Muuttuvatko äänestysluvut ja vaihtavatko edustajat kantojaan. Mielenkiintoista.

1 kommentti:

  1. luulen että vaikeudet niin kirkon kuin politiikankin suhteen liittyvät pitkälti arjesta erkaantumiseen. viskaalit irtoavat tästä maailmasta puuhailemaan keskenään norsunluutorneissaan. mutta lie meidän äänestäjä-kansalaisten syy.

    VastaaPoista