torstai 29. maaliskuuta 2018

Siniset haalistuvat olemattomiin


Huku tai tartu köyteen

Jos kehonkielestä ja kasvojen ilmeestä voi jotain päätellä niin hallituspiireissä alkaa hermot kiristyä. Sotesta ei kansa tykkää eikä kaikki omatkaan. Miksi? Sitä on turha tässä toistaa. Jos ministereiltä kysytään jotain soteen liittyvää, tulee sieltä vastaus kestävyysvajeesta, työllisyysasteesta, kilpailukyvystä, edellisten hallitusten kyvyttömyydestä ja pakosta päättää nyt. Hallituksen pari kolme puheautomaattia hoitavat asiat siihen kuntoon, ettei kysyjäkään enää muista mitä kysyi. Minusta maanhallitus on, niin pitkään kun leipäjonot ovat kaduilla, hoitanut talousasioita huonosti. Aino hyvä asia hallitukselta on, ettei se ole saanut sotea, maakuntahallintoa ja lääkäripalveluja pörssiyhtiöiden hoidettavaksi.

Sotesotkun voi pelastaa eduskuntavaalit. Ennen- tai oikea-aikaiset sekä niihin liittyvät valtatavoittelut. Lepomäen irtiotto on hyvä alku. Vähemmälle huomiolle on jäänyt sinisten asema poliittisessa kentässä. Gallupkannatusta ei ole, ottopojan asema hallituksessa on oikeus katsoa mitä isännät tekevät. Ilman poikkeuksellista ulos tuloa häviää puolue ja sen myötä monelta sinisten edustajalta poliittinen asema ja toimeentulo.

Timo Soini jätti vastoin kovia puheitaan perustamansa puolueen kun sai jatkaa kavereineen mieluisalla ministeriauton takaistuimella. Lukija saa päättää oliko Soinin henkilökohtaisilla pyyteillä tähän vaikutusta. Nyt se aika on lopuillaan ja mikä on sinisten ja Soinin tulevaisuus?

"Sinäkin Brukseni" sanoi keisari Julius Caesar vuonna 44 eaa, kun kannattajansa Brutus petti hänet. Aikaa on kulunut paljon siitä, mutta ihminen ei ole muuttunut paljonkaan siitä ajasta. Valta huumaa edelleen. Voisiko Sipilä Suomessa kokea Brutus-ilmiön?

Mielestäni Soinin vaihtoehdot ovat vähissä. Hän voi pelastaa itsensä, jos "keisari" antaa hänelle suurlähettilään paikan. Hän voi pelastaa puolueen, jos lähtee ministereineen hallituksesta ennen sote-äänestystä. Avainasemassa puolueensa kannalta ovat sinisten kansanedustajat. Jos he ryhmänä äänestävät hallituksen sote-esitystä vastaan tai loikkaavat yksilöinä johonkin oppositiopuolueeseen ja estävät täten soten toteutumisen nykymuodossa, kansanedustajan työ voisi jatkua. Heistä voisi tulla "kansakunnan" pelastajia ihmisten suosio olisi taattu. Vain edellä kerrottu menettely voi antaa mahdollisuuden rivikansanedustajille jatkaa puoluepolitiikassa.

Sanotaan; hukkuva tarttuu oljenkorteen. Sinisillä on edessään köysi ja vieläpä sellainen, jonka päässä on pelastusrengas. Käyttävätkö he sitä, on heidän asiansa.

Ei kommentteja: